Drenthe se vratio jači nego ikad: Varali su me, ali sada sam druga osoba

Potpisao za Spartu Rotterdam

Drenthe se vratio jači nego ikad: Varali su me, ali sada sam druga osoba

E. Škorić

Royston Drenthe, bivši nogometaš Real Madrida, imao je pauzu skoro dvije godine, ali sada se vratio aktivnom igranju.

Drenthe je kao veliki talent 2007. došao u Real Madrid, ali nije uspio da do kraja pokaže koliko može. Potom je igrao na posudbama, pa je njegova karijera krenula nizbrdo, pa od 2016. godine nije ni igrao.

Ovog mjeseca je dobio šansu i potpisao je na godinu dana ugovor sa Spartom iz Rotterdama, drugoligašem koji mu je ponudio šansu da se u 31. godini vrati u život.

Povezana slika

"Sretan sam što ponovo igram nogomet. Igram u Sparti, praktično sam kod kuće. Fizički sam jak kao španski bik. Uzeo sam ugovor na sezonu, ali planiram odigrati više njih. Sparta je drugoligaš, ali za mene je ovo sve kao iluzija - kući sam, blizu porodice, a tu je i novi početak karijere", rekao je Drenthe, pa je dodao:

"Sada sam zreliji čovjek, a u Real sam došao mlad i nisam puno toga znao. Otac sam, ne mogu više da radim glupe stvari i sada razmišljam puno pametnije nego prije".

Još jednom je potvrdio da su ga brojni ljudi ranije prevarili.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Puno, puno puta su me prevarili, ali nisam znao kako reagovati. Stavljali su mi razne papire na stol, a nisam znao ni šta potpisujem. Zavaravala me moja slava", poručio je Drenthe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi