A mislili ste da je velika srca...

Nije toliko kolegijalan: Postoji razlog zašto Messi prepušta penale saigračima

Lionel Messi 'dominira' u svim takmičenjima, kako golovima, asistencijama, tako i driblinzima, no u jednom segmentu baš i nije toliko dobar.

Iako su u Barceloni odlučili da Messi bude taj koji će izvoditi jedanaesterce, nebrojeno puta argentinski nogometaš je najstrožiju kaznu prepustio saigračima. Učinio je to i u prošlom kolu protiv Huesce, a ne treba vas iznenaditi ako to ponovi i sljedeći put ukoliko mu se ukaže prilika.

Razlog za to nije kolegijalnost, kako se isprva mislilo, već Messijev strah od promašaja.
To je otkrio i u razgovoru za Radio Catalunyu.

"Želim i moram biti efikasniji s bijele tačke. Te se stvari ne mogu trenirati, jer je u utakmicama sve drugačije. I nije baš lako kako se čini", kazao je Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dosad je Messi u karijeri promašio 24 penala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.