"Desetku niko ne smije dirati dok se Messi ne izjasni"

Je li završio sa reprezentacijom?

"Desetku niko ne smije dirati dok se Messi ne izjasni"

Najbolji argentinski fudbaler Lionel Messi privremeno je 'zaledio' reprezentativnu karijeru nakon završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje su Gaučosi u potpunosti razočarali ispadanjem već u osmini finala.

Argentina ovih dana igra prijateljske utakmice, a Messija nema među igračima koji su se odazvali novom selektoru Lionelu Scaloniju, koji je privremeno rješenje na ovoj poziciji nakon otkaza Jorgeu Sampaoliju.

Navijači su uočili zanimljiv detalj koji se tiče dresa sa brojem deset, koji već godinama pripada Messiju. Naime, niko od fudbalera nije uzeo taj broj iako Messi nije stigao, što je odlučio obrazložiti i selektor.

"Svi igrači su zadržali svoje brojeve sa Svjetskog prvenstva. Desetka i dalje pripada Messiju i niko je ne smije dirati dok se ne izjasni i odluči ostaje li ili ne", rekao je Scaloni, te dodao:

"Odlučio sam mu sačuvati taj broj i desetku niko neće uzeti prije njega. To je moja odluka".

Lionel Messi se već jednom opraštao od reprezentacije Argentine nakon neuspjeha na Copa Americi, ali se potom vratio. Šta će biti ovoga puta ostaje da se vidi, ali za očekivati je da jednog od najboljih fudbalera svih vremena ipak ponovo vidimo u ikonskom plavo-bijelom dresu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti