Najpotcjenjeniji veznjak svijeta: Šta je Messi rekao Guardioli kada je vidio Busquetsa

Deset godina nastupa za Barcelonu

Najpotcjenjeniji veznjak svijeta: Šta je Messi rekao Guardioli kada je vidio Busquetsa

Sergio Busquets jedan je od najspecifičnijih fudbalera na svijetu iz čistog razloga što nijedno dijete ne bi ni slučajno željelo biti kao on.

S druge strane, premda ne dribla po petoricu igrača i teško da bi bio negdje istinsko pojačanje, Sergio je tip igrača za kojeg nijedan trener neće reći da je 'onako. Štaviše.

Busquets je činio trolist najboljeg Barceloninog veznog reda ikada, zajedno s Xavijem i Iniestom obilježio je jednu eru, a sada je jedini preostali veznjak iz Pepove generacije. Danas je tačno deset godina kako je debitirao za prvi tim.

Guardiola je otkrio Jorgeu Valdanu šta mu je rekao Messi nakon trećeg treninga sa Busquetsom.

"Prišao mi je na treningu i samo izustio 'sviđa mi se ovaj'. Rekao sam: 'Kad bude problema, on će biti tu, da ih otkloni.' On naprosto čini sve za one oko njega. Četiri

Messijeve riječi najbolje opicuju kakav je Busquets igrač, no nije samo on bio oduševljen njime.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Prvi put kada je Pep doveo Sergia Busquetsa da trenira s nama, shvatio sam da smo suočeni s posebnim igračem", rekao je Xavi.

"Ali niko od nas nije imao predviđanja da će se Busquets razviti u najboljeg veznjaka na svijetu kakav je danas", dodao je.

Top Komentari

DeroVolk
Pored Messija, Xavija i Inieste njega sam, kao navijač Reala, uvijek mnogo poštovao. Strašan igrač!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi