Gosti slavili

Jusić u sudijskoj nadoknadi za pobjedu Olimpika

Samir Mlaćo

Mnogo nervoze i prekida vidjeli smo u duelu Metalleghe i Olimpika (0:1). Prvu priliku publika je vidjela već u drugoj minuti kada Džafić promašuje sjajnu šansu, a domaći su tražii nedozvoljenu poziciju, te su Alispahić i Pljevljak zaradili žute kartone.

Olimpik je imao posjed lopte u jednom dijelu prvog poluvremenu, a u 40. minuti dobru priliku za domaće imao je Pljevljak, no nije bio precizan.

U 50. minuti mogao je Olimpik povesti, ali Alisahić u posljednji čas spašava svoj tim.

Zaprijetio je nešto kasnije za domaće i Opardija, međutim njegov udarac odlazi tik pored desne stative Sarajlija.

U 85. minuti sjajna šansa za goste. Džafić šutira, rezervni golman Muratspahić bravuroznom intervencijom spašava Jajčane. Kada se činilo da će završiti bez pogodaka, Jusić trese mrežu domaćih i donosi gostima vrijedna tri boda.

NK Metalleghe - FK Olimpik 0:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Metalleghe: Kukrika, Kremenović, Pljevljak, Hota, Danilović, Haračić, Torlak, Alispahić, Popović, Bešagić, Kukavica.

FK Olimpik: Hadžić, Milović, Jusić, Pehar, Džafić, Jusufi, Ramić, Beširević, Tatar, Pavlović, Drljević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.