Velež u očajničkoj potrazi za golovima, Orašje želi nastaviti sjajnu seriju

Prva liga FBiH, 6. kolo

Velež u očajničkoj potrazi za golovima, Orašje želi nastaviti sjajnu seriju

Danas je na rasporedu sedam utakmica 6. kola Prve lige FBiH, dok će se susret TOŠK-a i Slavena odigrati sutra. Najviše pažnje svakako privlače utakmice ekipa koje će se ove sezone boriti i bore se za vrh i plasman u Premijer ligu.

Velež koji je ispustio prvu poziciju nakon dva vezana remija bez golova će na stadionu Rođeni ugostiti Zvijezdu iz Gradačca.

Mostarce muči neefikasnost, a itekako će se morati potruditi protiv uvijek nezgodne i ove sezone odlične Zvijezde žele li konačno uzeti tri boda.

Ništa manje zahtjevan zadatak će imati i Olimpik koji u potrazi za prekidom serije od dva remije gostuje kod Metalleghea, ekipe koja "puca" od samopouzdanja nakon izbacivanja Jedinstva u Kupu FBiH.

Lider na tabeli, Orašje, danas gostuje kod Čapljine i sigurno očekuje nastavak fenomenalne serije. Fudbaleri Orašja su, naime, na brojci od četiri vezana trijumfa.

Jedinstvo Pod borićima dočekuje ekipu Kaknja i očekuje nove bodove. Bišćani su već odavno "prežalili" poraz od Veleža u trećem kolu, pošto su od tada slavili protiv TOŠK-a i Slavena.

Derbi začelja danas igraju Novi Travnik i Goražde, dok Bratstvo na svom terenu dočekuje izuzetno neugodnu i kvalitetnu ekipu Igmana.

Utakmice današnjeg programa 6. kola Prve lige FBiH

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Velež - Zvijezda 16:30
Metalleghe BSI - Olimpik 16:30
Novi Travnik - Goražde 16:30
Bratstvo - Igman 16:30
Bosna Visoko - Vitez 16:30
Čapljina - Orašje 16:30
Jedinstvo - Rudar Kakanj 16:30

Duel TOŠK - Slaven se igra sutra, također od 16:30 sati.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi