Crveni vragovi do treće pobjede

Mourinhov United se probudio, slavio i protiv Watforda uz veliku pomoć De Gee

E. Škorić

Watford je u prethodna četiri kola ostvario četiri pobjede, ali serija je zaustavljena večeras protiv Manchester Uniteda.

Watfordov početak iz snova nije nastavljen, pošto je United slavio s 2:1 na Vicarage Roadu, te se tako uspio priključiti ekipama na vrhu i ovo je za sastav Josea Mourinha bila treća pobjeda nakon što su u prva tri kola upisali dva poraza.

Vodstvo Unitedu donio je Romelu Lukaku, koji je u 35. minuti došao do četvrtog kola u prvenstvu i sada ima isto koliko i Sadio Mane te Aleksandar Mitrović, a jedini s pet golova za sada je Chelseajev krilni nogometaš Eden Hazard.

Samo tri minute nakon gola Lukakua Chris Smalling je na asistenciju Marouanea Fellainija povisio na 2:0 i United je mirno otišao na odmor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U nastavku je Watford uspio da smanji, pa je gol Graya u 65. minuti vratio nadu domaćim navijaćima. Ipak, Crveni vragovi su uspjeli da sačuvaju vodstvo i da ostvare izuzetno važnu pobjedu. U završnici je De Gea imao nevjerovatnu odbranu, odnosno nekoliko njih i jedan je od junaka gostiju.

Premier liga, 5. kolo:
Watford - United 1:2 (Gray 65/ Lukaku 35, Smalling 38)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.