Icardi već zna da igra posljednju sezonu u Interu?

Seli na Otok

Icardi već zna da igra posljednju sezonu u Interu?

E. Čaušević

Argentinski napadač Mauro Icardi ovog ljeta ostao je u Interu iako je imao nekoliko zanimljivih ponuda, no čini se da bi već u januaru mogao spakovati kofere.

Icardi je ovog ljeta bio na meti Real Madrida, ali kraljevski klub nije bio spreman da aktivira njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi 110 miliona eura. Međutim, u italijanskim medijima pojavila se informacija da bi Argentinac već u januaru mogao napustiti Meazzu.

Navodno, interes za Icardija pokazali su čelnici Manchester Uniteda koji su spremni aktivirati klauzulu kako ne bi morali pregovarati s Interom. Ipak, problem Unitedu pravi činjenica da se ova klauzula može aktivirati tek u zadnje dvije sedmice ove sezone.

No, na Old Traffordu već uveliko razmišljaju o novoj sezoni i jasno je da ne žele propustiti priliku za dovođenjem 25-godišnjeg napadača. Navodno, United je već kontaktirao Icardijevog agenta, njegovu suprugu Wandu, kako bi pokušali dogovoriti uslove ugovora, te da na kraju ostane samo aktiviranje otkupne klauzule.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Icardi je u dresu Intera odigrao 184 utakmice, postigao je 107 golova i upisao 24 asistencije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi