Sada je svima jasno zbog čega Manchester United ne želi prodati Martiala iako "grije klupu"

Englezi otkrili pravi razlog

Sada je svima jasno zbog čega Manchester United ne želi prodati Martiala iako "grije klupu"

E. Čaušević

Francuski napadač Anthony Martial se baš ne nalazi u planovima Josea Mourinha u posljednje vrijeme, a mnogi su iznenađeni što Manchester United nije prodao ovog igrača u ljetnom prelaznom roku.

Martial je u prvom dijelu prošle sezone imao poprilično dobru minutažu, ali se to promijenilo nakon što je Alexis Sanchez potpisao za Crvene đavole. Mnogi su bili sigurni da će francuski napadač napustiti Old Trafford ovog ljeta, ali to se nije desilo iako je i Mourinho bio za njegovu prodaju.

Čelnici Uniteda odbili su poslušati savjet portugalskog stručnjaka zbog čega je nastao sukom na njihovoj relaciji. Očito je da se Martialova minutaža neće povećati jer Mouriho želi pokazati da mu on uopšte nije potreban. Ipak, u Unitedu su imali jako dobar razlog što ne žele prodati Martiala.

Naime, kada su doveli francuskog napadača iz Monaca na ljeto 2015. godine za 60 miliona eura u ugovoru se našla veoma zanimljiva stavka. Ukoliko United odluči prodati Martiala bit će primoran da s Monacom podijeli zaradu, a francuskom klubu će pripasti čak 50%. Zbog toga je jasno što se ne žele tako lako odreći 22-godišnjeg napadača koji je u novoj sezoni odigrao svega 60 minuta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi