Costacurta o svom gostovanju u Beogradu

Milanova legenda se prisjeća: Na Marakani me ujeo pas, policajci su nas zastrašivali

Edmir Škorić

Nekadašnja legenda Milana Alessandro Costacurta govorio je o Marakani za koju ga po svemu sudeći ne vežu lijepe slike.

Napoli večeras gostuje u Beogradu kod Crvene zvezde, a u Italiji se uveliko priča o "paklu", pa je jutros tema bio tunel na stadionu Marakana koji je nalik scenama iz horor filmova, a i Costacurta ima loše mišljenje o stadionu u Beogradu.

"Sjećam se policajaca koji su nas prljavo gledali, vrtjeli pendreke i zastrašivali. Ništa pogrešno nisu uradili, ali mi je to ostalo u sjećanju. Za vrijeme proslave pobjede ujeo me je policijski pas", kazao je Costacurta za Gazzettu dello Sport.

Nema sumnje da je Napoli veliki favorit u Beogradu i da se mnoge ružne stvari pišu samo kako bi se podigla atmosfera, a ona je sama po sebi nevjerovatna kada Zvezda igra evropske mečeve.

Utakmica Zvezda - Napoli igra se večeras od 21 sat, pa vidjet ćemo hoće li Italijani opet proći pakao Marakane ili će imati samo riječi hvale za Beograđane.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti