(Foto: EPA)

Pokrenut proces

UEFA istražuje transfer Cristiana Ronalda

Midhat Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) odlučila je da istraži transfer Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus.

Stara dama je za 110 miliona eura doveo najboljeg fudbalera svijeta, ali su okolnosti oko transfera zainteresovale i UEFA-u.

Odlučeno je da se ovaj transfer istraži. UEFA želi saznati da li je sve bilo u sklopu financijskog fair playa ili su prekršena određena pravila.

Juventus je pored 110 miliona eura Realu, Ronaldu dao platu od 30 miliona eura godišnje, a ukupno je na pojačanja Stara dama ovog ljeta potrošila gotovo 250 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ako se otkrije da je bilo nepravilnosti oko transfera torinski tim bio mogao snositi posljedice, ali s obzirom na to šta rade ostale ekipe, teško je očekivati da bi im izrekli neku veću kaznu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.