Trener Plemića nakon meča

Slišković: Koga god izvučemo u narednoj rundi ići ćemo na pobjedu

Ekipa Zrinjskog se plasirala danas u osminu finala Kupa BiH jer je izbacila Tuzlu City nakon penala.

Trener Mostaraca Blaž Slišković bio je zadovoljan nakon meča jer je njegov tim prošao dalje, a poručio je da ne razmišlja mnogo o rivalu u narednoj rundi.

"Vidjelo se da obje ekipe idu na pobjedu. Meč je u nekim momentima bio vrlo kvalitetan. Nije bilo puno kalkulisanja, oba trenera su napadačkim stilom pokušala da dođu do pobjede. Nije se mnogo vodilo računa o odbranama i željeli smo doći dio pobjede", rekao je Slišković i nastavio:

"U prvom dijelu mi smo imali posjed lopte, ali oni su imali dvije dobre šanse. U drugom dijelu smo bolje stajala i nametnuli smo svoju igru. Također, bili smo bolji i fizički. Imali smo tada jednu ili dvije prilike, pa smatram da je rezultat 0:0 najrealniji. Penali su lutrija. Tu smo bili nešto kvalitetniji i naš golman je bio spretniji i sretniji. Nemam nekih posebnih želja u narednom kolu. Ko god dođe idemo na prolaz jer smo zacrtali da idemo što dalje u Kupu ove godine", zaključio je trener Plemića.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.