Toni Jović: Želimo revanš za prošlu sezonu

Krilo Plemića uoči gostovanja u Tuzli i Bijeljini

Toni Jović: Želimo revanš za prošlu sezonu

Nogometaši HŠK Zrinjskog danas su se zaputili put Tuzle gdje će sutra odigrati Kup utakmicu s Tuzla Cityjem, a u Mostar se neće vraćati prije subote jer će nakon Kup susreta nogometaši našeg prvaka ostati u Tuzli gdje će trenirati i čekati dvoboj 10-og kola PL protiv Radnika.

Toni Jović je u izjavi za SportSport.ba rekao kako smatra da je ove godine Zrinjski u dobroj prigodi da napravi nešto više u Kupu u odnosu na protekle sezone.

"Prošle godine su nas oni izbacili iz Kupa još dok su bili u Federalnoj ligi, tako da mi sada želimo revanš. Mislim da je ove godine to dosta povoljnije za nas jer smo prošli ogled odigrali na njihovom terenu u Siminom Hanu koji je bio u jako lošem stanju od kiša".

"Sigurno je da se radi o neugodnoj ekipi, vidjeli ste kako su nas namučili nedavno u prvenstvu. Ja sam veliki prijatelj s njihovim kapetanom Ivanom Kostićem i Jocom Kostićem, jako često se čujemo, mislim da među nama nema nepoznanica. Respektiramo ih i nema podcjenjivanja. Mislim da ove godine u Kupu možemo daleko jer nam na ruku ide što se u već u šesnaestini finala između sebe sastaje nekoliko Premijerligaša".

"To nam između ostalog daje još veću šansu da napravimo napokon nešto više i u Kupu".

Srijeda Kup, u subotu teška utakmica s Radnikom, što tu očekujete?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Oba gostovanja su jako neugodna, ne dozvoljavaju nikakvo opuštanje. Danas idemo i vraćamo se tek u subotu, kao da idemo na neke mini pripreme. Ove sezone smo odigrali dosta utakmica u ritmu srijeda-subota pa smo možda i u prednosti nad većinom ostalih ekipa što se tiče toga. A u Bijeljini također unatoč tomu što nas čeka iznimno težak susret s kvalitetnim protivnikom, idemo na pobjedu".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi