Zrinjski nakon penala izbacio Tuzlu City iz Kupa BiH

Plemići tek nakon penala prošli dalje

Zrinjski nakon penala izbacio Tuzlu City iz Kupa BiH

Ekipa Zrinjskog plasirala se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon što je danas izbacila Tuzlu City nakon penala. 

Ovo je bila jedna od derbi utakmica šesnaestine finala Kupa BiH obzirom da su se sastale dvije ekipe iz Premijer lige BiH, a Zrinjski je na kraju slavio pobjedu.

Na samom startu meča Zrinjski je bio nešto opasniji, ali nije bilo većih prilika. Kasnije je Tuzla City počela da prijeti, ali ni ona nije stvarala stopostotne šanse, osim jedne sredinom prvog dijela kada je Zrinjski imao dosta sreće.

Do kraja prvog poluvremena pokušao je i Bilbija za goste, ali rezultat se nije mijenjao prije odlaska na odmor iako su domaći još dva puta zaprijetili.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U drugom dijelu susreta također nije bilo golova pa se pristupilo izvođenju penala. Za domaće su penale promašili Stojčev i Murga, a odlučujući gol za Zrinjski postigao je Gržan te su se Mostarci plasirali u osminu finala.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi