Foto: biscani.net

Jedinstvo gostuje u Orašju

Pendek: O Orašju ne treba trošiti riječi, ali ne dolazimo s bijelom zastavom

Derbi 7. kola Prve lige Federacije BiH bit će odigran u Orašju, gdje će istoimeni domaćin ugostiti Jedinstvo iz Bihaća.

Obje momčadi nakon dosadašnjeg dijela šampionata imaju po 12 bodova, smatraju se favoritima iz sjene, a ko je u ovom trenutku više opravdava taj epitet saznat ćemo sutra kada će sastaju na stadionu Goal. 

U ovaj susret Bišćani ulaze nakon poraza na domaćem terenu od Rudara (1:2), međutim to, prema riječima, defanzivca Ismeta Pendeka nije poremetilo atmosferu u crvenom-bijelom taboru.

"Prošlosedmični poraz od Rudara nije poremetio atmosferu u našoj svlačionici. Bilo je grešaka, svakako, ali analizirali smo ih i vjerujem da smo izvukli pouke. Sada nam slijedi duel sa Orašjem, situacija nije baš najbolja jer imamo i povrijeđenih igrača, no dat ćemo sve od sebe kako bismo ostvarili pozitivan rezultat", kaže Pendek, čije igre u posljednje vrijeme govore da su u Jedinstvu napravili pravi potez njegovim dovođenjem, pa dodao:

"Da nemaju kvalitet sigurno ne bi bili tu gdje jesu, u vrhu tabele. Očekujem, prije svega, dobar meč protiv čvrstog i agresivnog domaćina koji će željeti da nastavi s dobrim igrama, međutim nismo došli s bijelom zastavom, nešto ćemo se i mi pitati."

Pendek se na kraju također zahvalio na podršci i navijačima koji na gotovo svakoj utakmici bodre bihaćki klub.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.