Baš skromno i u ovom kolu, Mostar i Bihać popravljali prosjek

Na stadionima Prbve lige ukupno 5230 gledatelja

Baš skromno i u ovom kolu, Mostar i Bihać popravljali prosjek

E. Škorić

Na osam stadiona u Prvoj ligi Federacije BiH mečeve šestog kola pratilo je ukupno 5230 gledatelja.

Derbi kola odigran je u Mostaru gdje je Velež sa 7:0 deklasirao Zvijezdu, a na stadionu Rođeni prisustvovalo je 2000 navijača.

Dobra posjeta zabilježena je u Bihaću, gdje je duel Jedinstva i kakanjskog Rudara (1:2) pratilo 1300 gledatelja, dok je u Tešnju meč TOŠK-a i Slavena pratilo 950 gledatelja.

U Gračanici je bilo 400 ljudi na meču Bratstva i Igmana, po 200 u Novom Travniku (Novi Travnik - Goražde) i Jajcu (Metalleghe - Olimpik), u Visokom je meč Bosne i Viteza pratilo 100, a najmanje gledatelja bilo je u Čapljini, gdje je trijumf istoimenog domaćina nad Orašjem pratilo 80 osoba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U prosjeku je po stadionu duele Prve lige pratilo 653 gledatelja, što je zaista ispod svakog nivoa.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi