Rođeni slavili novu pobjedu

Sjajan meč u Živinicama, Zvonić junak Veleža

Samir Mlaćo

Zanimljivo je danas bilo u Živinicam gdje su snage u okviru 7. kola Prve lige FBiH snage odmjerili Slaven i Velež.

Završilo je 3:2 za goste koji su tako slavili važnu pobjedu.

Sjajnu priliku domaći su imali u 16. minuti kada Doljančić šutira iz izgledne prilike, ali lopta odlazi tik pored stative Bobića. Pet minuta kasnije ubačaj za goste, Fajić je malo dirnuo loptu i gosti su mogli da slave.

U 30. minuti Trumić šutira, Bobić gostuje i spašava Rođene. Nakon toga kontra Veleža, Behram izlazi na Brezičanina, ali ne pogađa.

Slaven je bolje otvorio drugo poluvrijeme i to mu se isplatilo u 57. minuti kada iskusni Mirnes Salihović na majstorski način matira Bobića.

Velež je nakon primljenog pogotka došao do daha, a u 74. minuti pokušaj Behrama brani Brezičanin i spašava svoj tim. Nakon toga šutira Brandao, ali pored gola domaćih.

U 80. minuti Velež je došao do vodstva. Na penaltiku loptu prima Brandao i matira Brezičanina.

Na drugoj strani duga lopta i Mirnes Salihović lijevom nogom pogađa mrežu Bobića za novo poravnanje. To nije bio kraj golijadi. U 90. minuti pobjedu Veležu donosi kapiten Zvonić.

Prva liga FBiH, 7. kolo:

NK Slaven - FK Velež 2:3

NK Slaven: Sulejmanović, Todorović, Numanović, Trumić, Omerkić, Salihović H., Islamović, Salihović M., Doljančić, Mujagić, Hodžić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež: Bobić, Biševac, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Cvijanović, Behram, Mrgan, Fajić, Ferreyra, Vehabović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.