Velkoski kopirao Zidanea i donio Sarajevu pobjedu protiv Veleža

Bordo tim ide u osminu finala Kupa BiH

Velkoski kopirao Zidanea i donio Sarajevu pobjedu protiv Veleža

Endin Čaušević, foto: V. Bernadić

Fudbaleri Sarajeva plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon što danas u Mostaru pobijedli Velež sa minimalnih 1:0.

Bordo tim je kao veliki favorit stigao u Mostar na okršaj s Veležom u šesnaestini finala Kupa BiH, a ovaj meč na kraju je odlučio samo jedan pogodak. Sarajevo je zaprijetilo već u drugoj minuti preko Hebibovića, ali se rezultat nije mijenjao.

Samo dvije minuta kasnije šansu je imao i Velež preko Fajića koji nije uspio skrenuti loptu u gol domaćih. U desetoj minuti pokušao je i Rahmanović, ali je Bobić sjajno zaustavio njegov udarac. Velež je ponovo uzvratio preko Fajića u 15. minuti, ali ni ovaj put se mreža nije zatresla.

Napadač Veleža je u 21. minuti imao fantastičnu šansu, no njegov udarac glavom je odbranio golman Sarajeva. Desetak minuta kasnije u centru pažnje je ponovo Fajić koji je ovaj put pogodio stativu, ali je sudija nakon toga signalizirao ofsajd.

U samom finišu prvog dijela odličnu šansu imao je Rahmanović, ali u posljednji trenutak golman Veleža skida loptu s njegove noge. Iako je bilo nekoliko sjajnih šansi na obje strane ipak u prvom dijelu nismo vidjeli pogodak u Mostaru.

Međutim, u nastavku meča Sarajevo dolazi do vodstva kada je spektakularan gol postigao Krste Velkoski s vrha kaznenog prostora. Napadač Sarajeva je podsjetio na maestralan gol Zinedinea Zidanea u finalu Lige prvaka protiv Leverkusena.

Velež je samo pet mnuta kasnije mogao do poravnanja, ali je fantastičnu priliku još jednom propustio Fajić. Domaći su do kraja meča pokušali doći do gola, ali Sarajevo je uspjelo sačuvati rezultat od 1:0 i plasirati se u osminu finala Kupa BiH. Rođeni su meč završili s deset igrača nakon što je direktan crveni karton dobio Kuduzović u sudijskoj nadoknadi.

Šesnaestina finala Kupa BiH:

Velež - Sarajevo 0:1 (Velkoski 58')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Velež: Bobić, Biševac, Zvoničć, Mujezinović, Ćosić, Behram, Ovčina, Fajić, Kuduzović, Ferreyra Fernando Dario, Lucas.

FK Sarajevo: Džafić, Stanojević, Hebibović, Rahmanović, Velkoski, Mujakić, Bekić, Mustafić, Halilović, Handžić, Dupovac.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KokoRokokoKoko
Kakva seljačka ekipa ovaj Vehlež iz Vrapčićana, kada im ne ide sudija im kriv, hrkljuš komunjarska ekipa poput Čelika i Slobode, dabogda nikad ne usli u PLBIH
35 102
HORDEZLA
Bravo Saraj'vo !!! Opet bjezanija rodjenih oko stadiona u svom i na svom i pushiona hahaha
29 52

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi