Prva liga FBiH

Golijada u Gradačcu i pobjeda Zvijezde, Kapetan junak Goražda

Edmir Škorić

Goražde i Zvijezda ostvarili su domaće pobjede u mečevima sedmog kola Prve lige FBiH.

Zvijezda je poslije teškog poraza od Veleža u Mostaru (7:0) uvezala dvije pobjede. Prvo nad Pobjedom Tešanjkom u Kupu, a sada i u prvenstvu.

Crveno-bijeli su bili domaćini Metallegheu i u teškoj utakmici uspjeli su da ostvare novu pobjedu i da se vrate na pobjedničke staze, te da se na neki način iskupe za težak poraz u Mostaru.

Prvi su do prednosti došli gosti iz Jajca preko Haračića, no vrlo brzo je Šarkanović izjednačio na 1:1 i to je bio rezultat prvog dijela.

Mogao je Haračić još jednom da zaledi Banja Ilidžu u 54. minuti, ali Prljača je sačuvao ovaj put mrežu, a ubrzo Zvijezda preko Jaćimovića dolazi do preorketa i na kraju vrijedne pobjede.

Pobjedu Zmajevima iz Gradačca ovjerio je Brčkalić, a kasnije je Haračić drugim golom postavio konačnih 3:2.

Nakon četiri uvodna poraza, nogoemtaši Goražda su se izdigli i uvezali tri pobjede, a treću su ostvarili danas protiv Bratstva, kojeg su savladali s 1:0.

Rano su domaći imali šansu, Dizdarević je pokušao, ali nije uspio da matira gostujućeg golmana. Do kraja prvog dijela imao je šansu i Šehić, ali je ostalo 0:0.

U nastavku domaći uspijevaju doći do pogotka, a strijelac je bio Kapetan na ubačaj Huseinspahića iz kornera i to je bio jedini pogodak na susretu.

Zvijezda - Metalleghe 3:2

NK Zvijezda: Prljača, Popović, Petrović, Šabanović, Brčkalić, Šarić, Jusufbašić, Pecelj, Jaćimović, Turbić, Šarkanović.

NK Metalleghe: Muratspahić, Kremenović, Opardija, Hota, Malbašić, Danilović, Haračić, Torlak, Alispahić, Popović, Kukavica.

Goražde - Bratstvo 1:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Goražde: Ćulov, Dučić, Rovčanin, Đoković, Korjenić, Šehić, Blagojević, Islamagić, Dizdarić, Kapetan, Mirković.

NK Bratstvo: Divković, Čakar, Salkić, Šuša, Mousa, Jaganjac, Helić, Salkić, Kahrimanović, Berbić, Ćosić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti