"Ovo mi se za 25 godina nije desilo, glupo je sada uzimati Hrvatsku ili Sarajevo kao primjere"
"Uprava je došla i igračima rekla da dignu glave gore i nastave, što me iznenadilo... Odović je nedavno kazao da je nešto 'kliknulo' kod igrača. I kod nas je, ali očigledno pogrešno"

Trener Zvijezde nakon Veležovih 7:0 u Mostaru

"Ovo mi se za 25 godina nije desilo, glupo je sada uzimati Hrvatsku ili Sarajevo kao primjere"

E. Škorić

Nije tragedija doživjeti poraz, to je sve sastavni dio sporta, ali izgubiti 7:0 nije lako, a svjestan je toga i trener gradačačke Zvijezde Mile Lazarević.

Zvijezda je u prethodnih pet kola bila sjajna, prije gostovanja u Mostaru osvojila je veliki bod na Otoci, a onda se desi taj poraz od Veleža. Počelo je golom u 38. minuti za Velež, završilo se kod 7:0. Dan koji i Lazarević i svi u Gradačcu žele što prije da zaborave.

"Šta reći u ovom trenutku? Spremali smo se, znali smo da imamo ekipu koju imamo i da smo ušli u težak ciklus i da idemo u Mostar poslije dva remija Veleža. Sve to naslućivalo je probleme, ali ko bi očekivao 7:0?! Mislili smo da ćemo bolje odigrati. Do 38. minute smo imali šansu. Nismo uspjeli zabiti gol i onda smo primili taj gol, a onda drugi gol dok su igrači tražili ofsajd. Pa treći... Igrači kao da su se pogubili i ništa nije išlo, na kraju se pretvorilo sve u pravu katastrofu", rekao je Lazarević za SportSport.ba.

"Ovo je ekipa koja je izazvala maksimum u dosadašnjem dijelu šampionata. Ali je zaista mučno primiti sedam pogodaka, nama jednostavno ništa nije išlo... Nikada ovo nisam doživio, a radim već 25 godina. Nijedan igrač nije uspio ništa da napravi. Mene je oduševila uprava, koja je došla i rekla: 'Glavu gore, idemo dalje'. Pokušavamo da izađemo iz ovoga i da što prije sve zaboravimo".

Hoće li igrači snositi određene kazne?

"Uradili su dosta dobrih stvari u ovoj sezoni, ali ako naredne dvije prvenstvene utakmice ne pobijedimo, onda ćemo razmatrati i neke kazne, ali to u ovom trenutku nije pametan potez. Moramo pustiti dan-dva da se stvari malo ohlade, ne možemo vruće glave donositi odluke".

Opet, 7:0 nije malo...

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ma užas! Volimo uzimati neke primjere pa reći da je Hrvatska izgubila 6:0 od Španije, Sarajevo 8:0 od Atalante, ali to je glupo, ovo ne bi smjelo da se dešava. Ovo je moj najteži poraz i želimo da se izvinimo navijačima. Morat ćemo u narednim utakmicama da vratimo njihovo povjerenje, počevši već u srijedu u Kupu. Nije lako, porazi su sastavni dio sporta, ali ovakvi su ipak previše. Nadam se da ćemo smoći snage da što prije prebrodimo ovu krizu i da opet krenemo s pobjedama", poručio je Lazarević.

"Nedavno je Odović, trener Želje, kazao kako je jednostavno nešto kliknulo kod njegovih igrača, a i kod mojih je, samo što nije onako kako je trebalo", zaključio je trener popularnih Zmajeva iz Gradačca.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi