Upisao 13 odbrana

Fantastični Burić vodio Flensburg do nove pobjede

M. Šljivak

Benjamin Burić pružio je još jednu fantastičnu partiju na golu njemačkog velikana Flensburga.

U 6. kolu Bundeslige Flensburg je uz dosta muke na gostovanju savladao Lemgo sa 21:23, a bh. golman je imao 13 odbrana i to kakvih.

Flensbrug je vodio cijelim tokom meča, a upravo je Burić sjajnim odbrana u ključnim trenucima zaustavljao Lemgo da dođe do preokreta.

Na odmor su gosti otišli sa golom prednosti (10:11), da bi početkom drugog poluvremena Lemgo uspio i da povede (13:12).

Međutim, Flensburg je potom nošen sa još nekoliko odbrana Burića u važnim momentima uspio da ode na plus četiri (15:19), što je na kraju bilo dovoljno za pobjedu.

Lemgo je uspio samo prići na dva gola zaostatka i to je bilo sve, pa je Flensburg stigao i do šeste pobjede u prvenstvu.

Pored Burića koji je bio odličan na golu najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Golla sa šest golova, dok je Zieker kod domaćih postigao gol manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.