Burić standardno dobar u rutinskoj pobjedi Flensburga

Sakupio 11 odbrana

Burić standardno dobar u rutinskoj pobjedi Flensburga

Reprezentativni golman bh. rukometne reprezentacije Benjamin Budić odigrao je još jednu dobru utakmicu za svoj Flensburg, za koji nastupa od ove sezone.

U 5. kolu Bundeslige, njegov tim je ubjedljivo i potpuno očekivano pregazio Ludwigshafen rezultatom 35:23, a naš golman je za nepunih 46 minuta na terenu sakupio 11 odbrana uz procenat uspješnosti 42,3%.

Domaći su od starta utakmice nametnuli svoj stil igre i nakon prvih 30 minuta već vodili sa 20:9. Ludwigshafen se u nastavku utakmice predstavio u mnogo boljem svjetlu, ali je Flensburg svejedno i taj period igre završio u svoju korist (15:14) i na kraju slavio sa 12 golova razlike.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Flensburgov Magnus Joendal sa devet golova, dok je Simon Jeppsson dodao sedam. Goste su sa po pet golova predvodili Hofmann i Feld.

Flensburg nakon pet odigranih kole ima maksimalan učinak i prvo je na tabeli sa 10 bodova, dok je Ludwigshafen pretposljednji bez ijednog osvojenog boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi