PPD Zagreb šokirao Flensburg u Njemačkoj

U istorijskoj utakmici blizanci Burić zaigrali jedan protiv drugog

PPD Zagreb šokirao Flensburg u Njemačkoj

Rukometaši zagrebačkog PPD Zagreba večeras su iznenadili njemačkog predstavnika Flensburg u utakmici 2.kola Lige prvaka. Iako im nisu davane skoro nikakve šanse Zagrepčani su sjajnom igrom nadigrali velikog favorita i domogli se vrijednih i neplaniranih bodova. Konačni rezultat bio je 31:29 za Zagrepčane.

Večerašnja utakmica bila je posebna po činjenici da su prvi put u istoriji utakmica Lige prvaka jedan protiv drugog zaigrala dva brata blizanca, bosanskohercegovački reprezentativci Benjamin i Senjamin Burić.

Ipak, braća Burić ovu istorijsku utakmicu neće pamtiti po dobromu. Benjamin za vrijeme dok je bio na golu svog tima nije uspio obraniti niti jedan od devet šuteva koje su mu uputili Zagrebaši, a Senjamin je samo jednom neuspješno šutirao na gol Flensburga.

Ipak, to nije omelo Zagrebaše da trijumfalno projure kroz Flensburg. Prošlogodišnji igrač Izviđača David Mandić predvodio je hrvatskog prvaka s 8 golova, dok je Sršen zabio gol manje. 

Odličan je bio i Zlatko Horvat sa 6 golova. Danski reprezentativac Svan sa 7 pogodaka najbolji kod Flensburga, dok je 4 dodao Norvežanin Abelvik. Drugi rukometaši Flensburga dobrano su podbacili i zlata vrijedna pobjeda ide u Zagreb.

Top Komentari

Novak Profilćić
sve saznašmo osim rezultata i imea tetke bliznaca burić
13 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi