Burić odličan na golu Flensburga, Tarabochia raspoložen u dresu Wisle Plock
(Foto: EPA)

Liga prvaka

Burić odličan na golu Flensburga, Tarabochia raspoložen u dresu Wisle Plock

M. Šljivak

Benjamin Burić pružio je još jednu odličnu utakmicu na golu njemačkog velikana Flensburga.

Njemački tim je u 1. kolu Lige prvaka savladao na gostovanju viceprvaka Evrope Nantes rezultatom 31:34, a bh. golman je upisao 12 odbrana u ovom meču.

Francuski tim je samo u uvodnim minutama imao po gol prednosti, ali je u ostatku meča Flensburg imao jako dobru prednost.

Na odmor gosti odlaze sa dva gola prednosti (16:18), da bi u nastavku bez većih problema završili posao i došli su do pobjede u derbiju 1. kola.

Rod je predvodio goste sa šest golova, pet je dodao Lauge Schmidt, dok je kod Nantesa Rivera zabio šest.

Marko Tarabochia odigrao je jako dobar meč u pobjedi Wisle Plock nad švicarskim Thunom 34:24 i postigao je pet pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi