Nekadašnji italijanski reprezentativac

Rossi pao na doping testu, prijeti mu suspenzija

Nekadašnjem italijanskom reprezentativcu Giuseppeu Rossiju prijeti jednogodišnja suspenzija.

Kako prenosi Gazzetta, ovaj 31-godišnji napadač kao član Genoe 12. maja bio pozitivan na rutinskoj doping kontroli koja je sprovedena poslije susreta sa Beneventom. Rossiju je navodno u krvi pronađen dorzolamid, sastojak s liste zabranjenih supstanci koji prikriva eventualne druge oblike dopinga u krvi.

Povodom cijelog slučaja oglasio se i Rossi kazavši kako takav preparat nikada nije koristio, a da li će biti suspendovan ili ne bit će poznato 1. oktobra kada će biti donesena konačna odluka.

Rossi je nekada slovio za jednu od najvećih italijanskih nada, međutim u razvoju su ga u velikoj mjeri zakočile brojne povrede.

Spisak klubova za koje je nastupao je prilično dug. Sve je počelo u Parmi, a još je nosio dresove Manchester Uniteda, Newcastlea, Villarreala, Fiorentine, Levantea, Celte, Genoe...

Za reprezentaciju Italije upisao je 30 nastupa i seda, pogodaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.