Ne želi odustati: Rossi pronašao novi angažman

Oporavio se od pete povrede ligamenata koljena

Ne želi odustati: Rossi pronašao novi angažman

E. Čaušević, foto: EPA

Italijanski napadač Giuseppe Rossi jedan je od najvećih pehova u svijetu fudbala što se tiče problema sa povredama.

Nekadašnjem napadaču Manchester Uniteda predviđala se velika karijera, ali sve je to palo u vodu nakon ogromnih problema s povredama. Rossi je odlično igrao u Villarrealu i kada se očekivao transfer u veliki klub povrijedio je ligamente koljena.

Nakon toga Rossi se nije uspio vratiti u staru golgetersku formu, a povrede su dolazile jedna za drugom kao na traci. Italijanski napadač posljednju epizodu imao je prošle godine u Celti Vigo na posudbi iz Fioretine, ali sve to je pokvarila peta povreda ligamenata zbog koje je van terena bio pola godine.

Klub iz Firence mu nije želio ponuditi nastavak saradnje, pa je Rossi od ljeta ove godine bioi slobodan igrač. Međutim, danas je zvanično potvrđeno da to više nije slučaj jer je Rossi potpisao ugovor s Genovom do kraja ove sezone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi