West Ham dao čak osam golova

Hazard golom karijere izbacio Liverpool, dalje idu Arsenal i West Ham

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola i Chelseaja večeras su na Anfieldu odigrali sjajan meč u okviru šesnaestine finala Carabao Cupa.

Od prve minute gledali smo veoma uzbudljiv meč na Anfieldu i odmah je bilo jasno da će jedan detalj odlučiti pobjednika. U prvom dijelu nije bilo golova, no u nastavku su se raspucale obje ekipe.

Liverpool je poveo sa 1:0 kada je Sturridge pogodio mrežu londonskog kluba za veliku radost domaćih navijača. Međutim, Chelsea je u finišu meča došao do preokreta i plasmana dalje.

U 79. minuti na 1:1 izjednačio je Emerson, a onda je na scenu stupio Eden Hazard. Šest minuta kasnije Belgijanac je postigao spektakularan gol za preokret i pobjedu svog tima od 2:1.

West Ham je posramio Macclesfield sa nevjerovatnih 8:0, dok je Arsenal pobijedio Brentford sa 3:1. Dalje ide i Nottingham nakon pobjede nad Stokeom sa 3:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.