Klopp: Nikada nisam vidio nešto slično, taj čovjek zaslužuje veliko poštovanje

Menadžer Redsa o Mauriziju Sarriju

Klopp: Nikada nisam vidio nešto slično, taj čovjek zaslužuje veliko poštovanje

Edmir Škorić

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp samo biranim riječima govorio je o Mauriziju Sarriju.

Liverpool i Chelsea igraju ove sezone možda i najljepši nogomet i to je na kraju donijelo rezultate, pa Redsi imaju svih šest pobjeda u Premier ligi, a Sarrijevi Plavci pet uz jedan remi.

Sada će se za vikend na Stamford Bridgeu sastati ove dvije isključivo napadački orijentisane ekipe i to će biti zaista pravi spektakl.

"To je najveća promjena koju sam ikada vidio u tako kratkom roku. Vau. Stil je potpuno drugačiji. Da budem iskren, ne mogu da vjerujem kakav je Sarri menadžer. Prilično ga podržavam pošto sam gledao njegov Napoli. Igrali su izvanredan nogomet, a sada to radi u Chelseaju iako je skoro stigao", poručio je Klopp, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Eden Hazard nije bio tu u pripremnom periodu, kao ni Giroud, Kante... Ali on je za kratko vrijeme sve to ukomponovao. Moje veliko poštovanje za Sarrija i njegov rad. Obavlja sjajan posao. Ljudi su govorili samo o Cityju, zaboravili su za Chelsea. Ovaj tim je iskusan i 80 posto ekipe je osvojilo dva naslova, znaju kako to sve funkcioniše... Nema šta, Chelsea je jako kvalitetan tim".

Susret Chelseaja i Liverpoola igra se u subotu na Stamford Bridgeu od 18:30 sati.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti