Nekoliko velikih derbija

Pet utakmica koje ovog vikenda ne smijete propustiti

Midhat Šljivak

Vikend koji je pred nama donosi nam nekoliko zaista velikih derbija u najboljim evropskim ligama. Zbog utakmica Lige prvaka i Evropske lige svi veći derbiji se igraju u subotu, a ovih pet utakmica jednostavno ne smijete propustiti.

Zato spremite grickalice, pivo i uživajte u čudesnoj suboti na evropskim terenima...

5. Hajduk - Dinamo (subota, 16:30)

Najveći derbi hrvatskog fudbala biće odigran u subotu od 16:30 sati na Poljudu. Splitski tim je nakon očajnog starta sezone vezao dvije pobjede i itekako "napaljen" dočekuje velikog rivala. Dinamo je i ove sezone glavni kandidat za naslov prvaka Hrvatske. Najvećem rivalu su pobjegli već 10 bodova i nakon osam odigranih utakmica još uvijek nemaju poraza. Sigurno je da nas čeka pravi spektakl i u ovom meču možemo očekivati dosta uzbuđenja.

4. Roma - Lazio (subota, 15:00)

Rimski obračun na Olimpicu u subotu od 15 sati odigraće Roma i Lazio. Vučica je pobjedom protiv Frosinonena (4:0) malo sprala gorki okus nakon očajnog starta sezone, a i Lazio iz kola u kolo igra sve bolje. Kao i svaki derbi i ovdje očekujemo dosta uzbuđenja, a pobjednika bi mogla odlučiti mala greška.

3. Juventus - Napoli (subota, 18:00)

Već sedam godina glavni cilj svih timova u Italiji je skinuti Juventus sa trona. Napoli je prošle godine bio najbliži tome, slavili su u Torinu u finišu sezone, ali su sve uprskali i Juve je proslavio sedmi uzastopni naslov. Stara dama je i ove sezone ušla žestoko u sezonu. Imaju šest pobjeda iz šest utakmica, a Napoli ih ponovo prati u stopu. Ova utakmica vjerovatno neće značiti mnogo jer je tek početak sezone, ali svakako da uzbuđenja neće faliti.

2. Chelsea - Liverpool (subota, 18:30)

Chelsea i Liverpool su na fantastičan način ušli u novu sezonu Permiershipa. Redsi za sada predvode karavan sa svih šest pobjeda, dok su Plavci imali jedan kiks i to u posljednjem kolu. Sada će na Stamford Bridgeu u međusobnom sudaru odlučiti ko je trenutno u boljoj formi, a tim Maurizija Sarrija ulazi sa blagom prednošću jer su Liverpool savladali na Anfieldu sa 1:2. Ipak, prvenstvo je nešto drugo i sada će i Redsi dati mnogo više od sebe u odnosu na meč u Kupu.

1. Real Madrid - Atletico Madrid (subota, 20:45)

Madridski derbi igra se u 7. kolu La Lige, a u njega sa boljim raspoloženjem ulaze igrači Atletica. Real je u srijedu doživio katastrofu kod Seville (3:0), ali to u derbijima ništa ne znači. Kladionice prednost daju Realu, ali ne treba otpisati izabranike Diega Simeonea koji iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje. Već su jednom ove sezone razbili velikog rivala i to u utakmici Superkupa Evrope.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.