"Mourinho mi je rekao da će me učiniti najslavnijim Ciganinom na svijetu"

Nekadašnji fudbaler Reala sada je u Fortuni

"Mourinho mi je rekao da će me učiniti najslavnijim Ciganinom na svijetu"

M. Šljivak

Jose Mourinho je u menadžerskoj karijeri vodio ogroman broj fudbalera, ali rijetko ko se sjeća veznjaka madridskog Reala Josea Rodrigueza.

Danas 23-godišnji fudbaler je od 2009. do 2015. godine bio član Kraljeva iz Madrida, ali je za prvi tim odigrao samo jedan meč.

Međutim, današnjem fudbleru holandske Fortune Sittard je u Realu bilo veoma lijepo, a posebno mu je prijalo druženje sa nekadašnjim trenerom Joseom Mourinhom.

"Šest godina je prošlo i još uvijek se sjećam debija kod Josea Mourinha u Ligi prvaka protiv Ajaxa. Mou mi je rekao da će me učiniti najslavnijim Ciganinom na svijetu i nisam se mogao prestati smijati. Ne mogu vam opisati kako sam se osjećao kada mi je najbolji trener na svijetu davao savjete", rekao je Rodriguez koji je postao najmlađi igrač ikad koji je debitovao za Real sa samo 17 godina i 353 dana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mnogi su mislili da mi je karijera gotova, ali ja sam još uvijek tu. Nije bila pametna ideja da mijenjam klubove tako često. Ne bih to nikome preporučio, ali sve mi je to predstavljajo veliko iskustvo. Sada sam bolji i ne pravim greške kao što sam nekad", rekao je Rodriguez, te je dodao:

"U Mainzu sam postao nepoželjna osoba. Fortuna me željela i zahvalan sam im na tome. Nije bitno što zarađujem 20 posto manje nego u Mainzu. Karijera mi je išla dobro dok nisam stigao u Njemačku. Sve je prošlo i sve je zaboravljeno"; rekao je ovaj fudbaler.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DeroVolk
Neymar nosi tu titulu
0 3
Mele
Martin je najmladji, pa Junior i Casillas..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi