Tuzli i Širokom po bod

Podjela bodova na Tušnju

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Tuzla City i Široki remizirali su (0:0) u susretu 12. kola Premijer lige BiH.

Otvoreno se igralo na Tušnju od prve minute. Domaći su meč otvorili sjajnom šansom preko Kostića, ali Bandić je sjajno odbranio.

Široki je uzvratio u 11. minuti. Ćorić je pokušao lobovati Fejzića, nije uspio, a potom Eliomar iskušava golmana damaćih atraktivnim pokušajem, ali je njegov udarac zaustavljen.

Do kraja prvog poluvremena Široki je opasniji. Matić je u dva navrata zaboravljen od odbrane Tuzla Cityja, ali srećom po domaće, štoper tima sa Pecare nije uspio da zabije.

Zicer je u 37. minuti imao Bagarić. Napadač Širokobriježana nije uspio pogoditi sa samo tri metra i propala je velika šansa. Domaći su imali dobar šut preko Čomora, ali njegov udarac je otišao preko gola i na odmor se otišlo bez golova.

Nastavak je ponudio mnogo slabiju utamicu. Široki je doduše bio nešto konkretniji i imali su bolje pokušaje, ali lopte nisu prolazile put do mreže. 

Imala je i Tuzla u finišu nekoliko pokušaja. Ipak, ostalo je 0:0 i oba tima su osvojila po bod.


Premijer liga BIH, 12. kolo:

Tuzla City - Široki

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Crnkić, Stojčev, Šarčević, Kojić, Čomor, Hasanović, Nukić, Ubiparip.

ŠIROKI: Bandić, Matić, Ćorić, Čabraja, Babić, Eliomar, Kovačić, Begonja, Perković, Bagarić, Marković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.