Proradila balkanska veza u Romi

Kamera zabilježila Džekinu poruku za Kolarova prije gola

S. Grebović

U velikom rimskom derbiju 'Della Capitale' Roma je na Olimpicu savladala Lazio rezultatom 3:1.

Strijelac trećeg gola za 'Vučicu' bio je reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov, koji je u 71. minuti uzeo loptu, namjestio je na slobodan udarac na nešto manje od 20 metara, gađao golmanov ugao i pogodio.

Tim je pogotkom reprezentativac Srbije ušao u historiju Derbija 'Della Capitale' jer je nakon Šveđanina Arne Selmossona postao prvi igrač koji je bio strijelac za oba rimska velikana u ovom klasiku talijanskog fudbala.

Historijskom pogotku Kolarova prethodila je njegova komunikacija sa Edinom Džekom, koja će se ispostaviti ključnom za ovaj gol. 

Naš reprezentativac je stao u živi zid, a Kolarov ga je pitao "u tebe?", aludirajući na to da li treba da šutira u njegovom pravcu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U mene", odgovorio mu je naš reprezentativac, što je bilo dovoljno da zasmeta gostujućem golmanu Strakoshi i onemogući ga da pravovremeno reaguje. Taj momenat su jasno zabilježile kamere:

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.