Roma slavi veliku pobjedu u rimskom derbiju, junak je čovjek sa klupe

Na krilima Pellegrinija

Roma slavi veliku pobjedu u rimskom derbiju, junak je čovjek sa klupe

Edmir Škorić

U velikom rimskom derbiju Roma je danas bila bolja od Lazija rezultatom 3:1.

Derbi je odigran u sklopu sedmog kola Serije A, a Roma je bila nominalno domaćin u ovom meču i na kraju je došla do jako važne pobjede.

S obzirom na to da su igrali ispod nivoa u posljednje vrijeme, izuzmemo li nedavnu pobjedu nad Frosinoneom (4:0), ova pobjeda će izabranicima Eusebija di Francesca biti od velikog značaja.

U prvom dijelu nekoliko zaista sjajnih šansi i pravo je čudo kako je pao samo jedan gol i to u završnici prvog dijela, kada je Pellegrini lukavo petom uspio da loptu smjesti u mrežu Lazija. Zanimljivo je da se Pellegrini u igri našao nakon povrede Pastorea u 36. minuti, a kako je igrao, pa i asistirao kasnije, može se reći da je upravon odlučio pobjednika danas. Ne samo on, ali dobrim dijelom je zaslužan za veliko slavlje Vučice.

U nastavku meča su se nizali opasni napadi na obje strane, dosta posla i za Olsena i za Strakoshu, da bi na kraju obojica bili matirani, ovaj drugi dva puta.

Prvo je Ciro Immobile u 67. minuti pogodio za 1:1, ali slavlje gostiju nije dugo trajalo, pošto je četiri minuta kasnije Kolarov postigao pogodak iz slobodnjaka i uz pomoć Edina Džeke u živom zidu, koji se na vrijeme pomjerio i prevario Strakoshu.

U 86. minuti Fazio na centaršut Pellegrinija postiže treći gol za Romu, koja u gradskom derbiju dolazi do važne pobjede, treće u prvensvu, a Laziju je ovo bio treći poraz.

Roma je sada peta sa 11 bodova, dok jedan bod više ima Lazio koji je na četvrtoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 7. kolo:
Roma - Lazio 3:1 (Pellegrini 45, Kolarov 71, Fazio 86/ Immobile 67)

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mama
od 14 Rominih golova Silajdžić samo jedan i to slučajno.........realno postao je pre očajan..danas opet među najgorima po golkom i hu skoredu
2 11
Mama
Džeko je otjerao malu Sofiju u Srbiju....EDINE SILAJDŽIĆU STIDI SE..............ko god ga podržava dabogda neimao sreće u životu ko mala Sofija
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi