Možda propusti naredne mečeve

Guardiola: Aguero nije 100% spreman, još se muči sa stopalom

Navijači Manchester Cityja, kao i svi oni koji prate engleski fudbal, primijetili su da Pep Guardiola u posljednjih nekoliko utakmica izvodi Sergija Aguera iz igre nakon otprilike sat vremena.

Na posljednje tri utakmice u Premier ligi (Fulham, Cardiff i Brighton), Aguero je izlazio u 54., 61. i 66. minuti, dok je na utakmici Lige prvaka protiv Lyona ušao u igru u 63. minuti.

Razlog zbog kojeg sjajni Argentinac ima smanjenu minutažu nije taktičke prirode, već zbog toga što još uvijek nije dovoljno oporavljen od povrede koju je dobio u susretu 4. kola protiv Newcastlea.

"Sergio se još uvijek muči sa stopalom. Nije 100% spreman jer se još uvijek nije uspio potpuno oporaviti od onoga što se desilo na utakmici sa Newcastleom. Razgovarali smo za vikend i procijenili da može igrati 55-60 minuta protiv Brightona. Imao je sreću da zabije gol prije nego što je morao izaći", rekao je Guardiola, koji je najavio da bi Aguero mogao propustiti sljedeće utakmice protiv Hoffenheima i Liverpoola:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Aguero se trudi da se oporavi, ali za neke stvari je jednostavno potrebno vrijeme. Imamo još dvije utakmice prije reprezentativne pauze, a nadamo se da će moći da prođe i kroz te mečeve i da će se napokon u potpunosti oporaviti".

Sergio Aguero je u dosadašnjem dijelu Premier lige postigao pet golova, najviše u duelu sa Huddersfieldom kojem je zabio tri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.