Uhvatio igrača preko Instagrama da laže i onda ga žestoko kaznio

Mendy nije baš pametno postupio

Uhvatio igrača preko Instagrama da laže i onda ga žestoko kaznio

Endin Čaušević

Prije nekoliko dana trener Manchester Cityja, Pep Guardiola, potvrdio je da je uhvatio Benjamina Mendyja u laži nakon što je francuski igrač tri sata kasnio na terapiju zbog povrede.

Mendy se nalazi van terena zbog lakše povrede, a prošle sedmice je čak tri sata kasnio na terapiju. Francuski fudbaler je pokušao nekako da se izvuče, ali ga je Guardiola uhvatio u laži na vrlo jednostavan način. Španski stručnjak je ušao na njegov Instagram profil i vidio da je Mendy bio na boks meču u Londonu, a to uopšte nije spomenuo.

Guardiola je kritikovao svoje igrače da previše koriste društvene mreže, a to se posebno odnosilo na Mendyja. Francuski igrač je od dolaska prošlog ljeta odigrao smao 13 utakmica za City jer je većinu sezone bio van terena zbog teške povrede. Kada je konačno dobio šansu odlučio je sve to uprskati zbog kašnjenja na terapiju.

Iako Guardiola nije spominjao kaznu za Mendyja čini se da će se to na kraju ipak desiti. Engleski mediji prenose da Guardiola ne može trpiti takvo ponašanje, te da želi dati primjer drugim igračima. Navodno, Mendy bi mogao biti suspendovan, ali će dobiti i žestoku novčanu kaznu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi