Past će svi rekordi u januaru, Mbappe postaje dio premierligaškog šoua?

Na Etihadu imaju jasan plan

Past će svi rekordi u januaru, Mbappe postaje dio premierligaškog šoua?

Edmir Škorić

Britanski Sun pod ekskluzivno stavlja informaciju da je Pep Guardiola spremio rekordnu ponudu za Kyliana Mbappea.

PSG je rekorder po pitanju transfera, ali na Etihadu su navodno spremni da sruše svjetski rekord i da za Mbappea u januaru plate čak 198 miliona funti, dok bi godišnje mlada francuska zvijezda zarađivala 20 miliona funti.

I taman kada smo pomislili kako se City malo 'smirio' i kako nema namjeru dovoditi bogata pojačanja ove sezone, stiže vijest da će Građani u januaru poslati nevjerovatnu ponudu Parižanima.

City se na ovaj potez odlučio zbog novih UEFA-inih pravila o nastupima igrača za dva kluba u jednoj sezoni u Ligi prvaka, a također francuski prvak je i dalje pod istragom zbog financijskog fair playa.

S druge strane, City bi prodao bar jednu zvijezdu da bi se zadržao unutar propisa financijskog fair playa, a navodi se da bi u tom slučaju Guardiola prodao Raheema Sterlinga, čiji ugovor ističe naredne godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mbappe je također na meti Reala i Barce, ali bogati vlasnik Cityja Sheikh Mansour zna da mora da dovede nekoga poput njega i da učini sretnima i navijače i Pepa Guardiolu, koji onda ne bi imao diema da li ostati na Etihadu ili tražiti novi tim.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti