Vučica pred imperativom pobjede

Roma se pred sutrašnji duel sa Plzenom prisjetila Džekinih golova protiv češke ekipe

S. Grebović

Roma će sutra od 21:00 na svom Olimpicu ugostiti ekipu Viktorije iz Plzena u okviru 2. kola UEFA-ine Lige prvaka, a pred Džekom i društvom sve osim pobjede bilo bi ravno neuspjehu.

Roma se trenutno nalazi na začelju grupe G, nakon razočaravajuće igre na Bernabeu i laganog poraza rezultatom 3:0 protiv branioca naslova najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi, ekipe Real Madrida.

Naredni protivnik Vučice je češki šampion Viktorija iz Plzena, a četa Eusebia Di Francesca više nema prava na kiks želi li se naći u 1/16 finala Lige prvaka.

S toga su se u redovima Rimljana odlučili prisjetiti posljednjeg međusobnog duela Rome i Viktorije koja je odigrana 24. novembra 2016. godine u okviru Lige Evrope, kada su ove dvije ekipe zajedno igrale u grupi.

Posebno zapaženu partiju na toj utakmici imao je naš reprezentativac Edin Džeko koji je postigao hat-trick, a ovom objavom Roma je jasno dala do znanja da upravo u njemu vidi najvećeg aduta u sutrašnjem duelu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.