Za historiju: U jednom momentu rimskog derbija Bosanci su bili 'glavni' na terenu

Bh. internacionalci u prvom planu

Za historiju: U jednom momentu rimskog derbija Bosanci su bili 'glavni' na terenu

S. Grebović

Jučer je Roma u 171. po redu rimskom 'Della Capitale' derbiju kao domaćin savladala Lazio rezultatom 3:1, a naši internacionalci Edin Džeko i Senad Lulić u jednom su momentu bili centralne ličnosti na terenu.

Stijelci za Vučicu bili su Lorenzo Pellegrini, Aleksandar Kolarov i Federico Fazio, dok je strijelac jedinog gola za Laziale djelo Cire Immobilea.

Gledaoci u našoj zemlji su pomno pratili ovaj derbi, a u jednom trenutku ove utakmice desilo se nešto na šta svi Bosanci i Hercegovci mogu biti ponosni.

Naime, nakon što je teren u 74. minuti napustio De Rossi, kapitensku traku Rome preuzeo je naš Dijamant, dok je sa druge strane Senad Lulić kapiten Lazia bio od prvog do 81. minuta kada je umjesto njega u igru ušao Caciedo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako su oba naša internacionalca kapitenske trake u čuvenom derbiju 'Della capitale' nosili tačno sedam minuta, čime se malo koja nacija može pohvaliti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Dva Bosanca kapiteni u najvecem italijanskom( za mene najveci) derbiju. Zaista mozemo biti ponosni.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi