Di Francesco: Ne tražite dlaku u jajetu, Džeki je potreban samo gol

Trener Rome pred meč sa Plzenom

Di Francesco: Ne tražite dlaku u jajetu, Džeki je potreban samo gol

Trener Rome Eusebio Di Francesco govorio je danas na press konferenciji uoči sutrašnje utakmice sa Viktorijom Plzen u 2. kolu grupe G Lige prvaka.

Nezaobilazna tema bio je i Edin Džeko, koji je ove sezone postigao samo jedan gol na sedam utakmica za Romu. Novinare je zanimalo šta se dešava sa bh. napadačem i je li njegovu golgetersku krizu prouzrokovala promjena Di Francescove taktike.

"Uvijek tražite dlaku u jajetu, ali ne biste trebali to raditi. On zabija najteže golove, a trebaju mu jednostavni. Džeko igra dobro, a potreban mu je samo gol. U rimskom derbiju je bio ključan za prvi gol", pohvalio je Di Francesco Džeku, te dodao:

"On je previše važan igrač za nas i siguran sam da će pronaći put do gola, a taj gol će mu omogućiti da bude miran".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Boljeg evropskog protivnika od Plzena Džeko vjerovatno nije mogao ni zamisliti, s obzirom da je češkom prvaku do sada zabio već šest golova.

Meč Rome i Plzena igra se sutra (utorak) na Olimpicu s početkom u 21 sat.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi