Liga prvaka, grupa G

One Man Show na Olimpicu: Džeko uništio Viktoriju!

Ekipa Rome je večeras pregazila Viktoriju Plzen sa visokih 5:0 u okviru 2. kola grupne faze Lige prvaka, dok je u istom terminu Real Madrid doživio poraz na gostovanju protiv CSKA Moskve sa 1:0. 

Kriza rezultata je očigledno iza Rimljana kojima je ovo bila treća uzastopna pobjeda u svim takmičenjima kojom su definitivno isprali gorak ukus u ustima poslije praza u prvom kolu protiv Real Madrida na Bernabeu.

Roma je večeras potpuno dominirala i povela je već nakon tri minute kada je bh. kapiten Edin Džeko poslije asistencije Kolarova pogodio za 1:0. Kasnije se ušlo u nešto mirniji tok susreta, pa se na prvu narednu šansu čekalo sve do 29. minute kada je sjajni Cengiz Under fantastičnim udarcem sa oko 20-ak metara zatresao prečku. To je bio samo uvod u ono što će se desiti u 40. minuti. Under je ubacio loptu u peterac gostiju gdje se fantastično snašao Edin Džeko, primio loptu i zakucao je iza leđa protivničkog golmana za 2:0. Odmah nakon toga Florenzi je imao stopostotnu šansu, ali mu je šut odbranio golman Kozacik. Treba reći da je u toj situaciji mogao da doda do Džeke.

U nastavku susreta Džeko je vrlo brzo mogao do hat tricka, ali mu je šut iz sjajne prilike odbranio Kozacik. Ipak, do kraja susreta dva sjajna krilna igrača Rome Under i Justin Kluivert su pogađali mrežu protivnika za 4:0. Za kraj meča hat trick je postao fantastični Džeko koji je glavom pogodio za konačnih 5:0. Dijamant je nakon meča odnio loptu kući.

U drugom meču ove grupe CSKA Moskva je napravila veliko iznenađenje jer je na domaćem terenu porazila Real Madrid sa 1:0. Jedini gol na susretu postigao je Nikola Vlašić u 2. minuti. Real je bio daleko opasniji i puno više prijetio, ali do gola nije uspio da dođe. Inače, ovo je već treći uzastopni meč za Kraljeve u svim takmičenjima na kojem nisuz uspjeli da postignu gol.

U ovoj grupi CSKA je lider sa četiri boda, dok Real i Roma imaju po tri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.