Kup Bosne i Hercegovine

TOŠK pregazio GOŠK, dalje idu i Zvijezda Gradačac te Klis

Fudbaleri TOŠK-a iz Tešnja plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas na domaćem terenu bez većih problema porazili GOŠK sa visokih 4:0. 

Gosti su u ovaj susret ušli za kombinovanim sastavom i to im se na kraju obilo o glavu jer su ispali iz Kupa. Ipak, oni su nešto bolje otvorili susret i imali su blagu dominaciju na početku. Prvi je golu domaćih zaprijetio Ramić, ali Strika mu je odlično odbranio udarac. Samo nekoliko minuta kasnije pokušao je i Anković, ali Strika je ponovo na visini zadatka.

U 19. minuti smo vidjeli i prvi pokušaj domaćih, ali udarac Kalesića odlazi preko gola. Samo sedam minuta kasnije gosti prijete preko Grvale, ali njegov udarac ide također preko gola. Kasnije je GOŠK imao i stopostotnu priliku, ali golman domaćih je briljirao. Dvije minute nakon toga domaći su zaprijetili preko Nuhanovića, ali njegov udarac završava na prečki. Ipak, domaćči su uspjeli da dođu do vodstva u 39. minuti kada je Nuhanović izašao sam pred gostujućeg golmana i pogodio za vodstvo svog tima.

U nastavku susreta igralo se između dva šesnaesterca sve do 71. minute kada TOŠK postiže i drugi gol. Strijelac je bio Kalesić. Deset minuta kasnije domaći dobijaju penal, a siguran sa bijele tačke je bio Hasić koji je pogodio za 3:0. Već tada je bilo jasnio da će TOŠK proći dalje. Konačan rezultat susreta postavio je Dino Dizdarević u 89. minuti.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Dalje ide i ekipa Zvijezde iz Gradačca koja je sa 2:0 porazila imenjaka iz Etno sela Stanišić. Oba gola na ovom susretu su pala u drugom poluvremenu. Mrežu gostiju je načeo Popović u 51. minuti, a pobjedu je osigurao Jusufbašić koji je izveo panenku sa bijele tačke u 88. minuti.

Osim toga u četvrtfinale je prošla i ekipa Klisa koja je nakon penala pobijedila u gostima Rudar iz Prijedora. Rezultat nakon regularnog toka je bio 2:2, a gosti su na penale slavili sa 3:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.