Neretljak potezom iz svlačionice oduševio igrače i čelnike GOŠK-a

Skromnost je vrlina

Neretljak potezom iz svlačionice oduševio igrače i čelnike GOŠK-a

S. Mlaćo

NK GOŠK se iz Sarajeva vraća sa tri boda. Gabeljani su potpuno zasluženo slavili 2:1, te šokirali Grbavicu.

Dok su domaći nogometaši stajali pred južnom tribinom pognutih glava, u gostujućoj svlačionici vladalo je veliko zadovoljstvo. Malo ko se nadao nakon serije loših rezultata da GOŠK može do bodova na Grbavici, ali hrabrom partijom izabranici Mate Neretljaka ušutkali su sve kritičare.

Neretljak je prije samo par dana stigao u Gabelu kao nasljednik Feđe Dudića i za kratko vrijeme pokazao svoje kvalitete. Taktički je GOŠK veoma dobro stajao, Neretljak je svih 90 minuta davao savjete uz liniju, a stekao se utisak da su se GOŠK-u večeras protiv užasnog Željezničara vratili promašaji sa prošlih utakmica.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac ušao je u svlačionicu poslije meča kako bi čestitao svojim izabranicima i napravio zaista lijep potez. Naime, nogometašima je kazao da je ovo pobjeda i bivšeg trenera Feđe Dudića koji je vodio tim u dosadašnjih 11 kola

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prvi put čujem da jedan trener nešto tako kaže. Zaista lijepo", kazao nam je jedan od nogometaša GOŠK-a.

I sam Neretljak potvrdio je za SportSport.ba riječi iz svlačionice, a zadovoljstvo nakon meča nisu krili ni prvi čovjek kluba Lujo Ilić, te sportski direktor Andrija Jurković, koji su bili presretni zbog velike pobjede svog tima, ali i poteza novog šefa struke Neretljaka.

Top Komentari

Bulwyf
Eto sad nam Mato Neretljak treba biti moralna vertikala, covjek koji se bavio najprezrenijim poslom u sportu... kupovanjem i prodavanjem utakmica. Pu hebem ti novinarstvo
78 3
kommando88
Haha pravi skromnjak... koliko je ono nudio Bandiću kad je bio trener Metaleghea?
41 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi