Osminu finala obilježili penali

Poznati svi učesnici četvrtfinala Kupa BiH, žrijeb na proljeće

Danas su odigrani svi susreti osmine finala Kupa BiH nakon kojih smo saznali sve putnike u narednu fazu takmičenja.

Osiminu finala Kupa BiH su obilježili penali s obzirom da je čak u šest duela upravo penal lutrija odlučivala o plasmanu u četvrtfinale.

Boljim izvođenjem penala Sarajevo je eliminisalo Rudar iz Kaknja, Široki Brijeg Slobodu, FK Klis ekipu Rudara iz Prijedora, a Zrinjski Krupu. Sloga iz Gornjeg Crnjelova je nakon penala eliminisala Mladost iz Kikača, dok je Borac izbacio Radnik iz Bijeljine.

Ubjedljivu pobjedu od 4:0 nad GOŠK-om je slavio TOŠK, dok je gradačačka Zvijezda izbacila Zvijezdu 09 pobjedom rezultatom 2:0.

Žrijeb parova četvrtfinala Kupa BiH će se održati na proljeće naredne godine, a treba podsjetiti da se od ove faze takmičenja igraju dvije utakmice.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kup BiH, osmina finala:

FK Rudar Prijedor - FK Klis 2:2 (pen. 4:5)
HŠK Zrinjski - FK Krupa 1:1 (pen 5:3)
NK TOŠK - NK GOŠK 4:0
FK Rudar Kakanj - FK Sarajevo 0:0 (pen. 2:4)
NK Zvijezda - FK Zvijezda 09 2:0
FK Sloboda - NK Široki Brijeg 1:1 (pen. 4:5)
FK Mladost Kikači - OFK Sloga GC 2:2 (6:7)
FK Borac - FK Radnik 0:0 (pen. 5:4)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.