Penali obilježili osminu finala: Široki slavio protiv Slobode

Idu u četvrtfinale Kupa biH

Penali obilježili osminu finala: Široki slavio protiv Slobode

E. Čaušević, foto: E. Dindić

Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u četvrtfinala Kupa BiH nakon što su danas na Tušnju bili bolji od Slobode poslije penala.

Tuzlanski klub je odlično otvorio večerašnju utakmicu i već u osmoj minuti stigao do prednosti. Veliku grešku zadnje linije Širokog Brijega iskoristio je Vidović koji je pogodio za 1:0 i slavlje domaćih navijača.

Široki je nakon primljenog gola zaigrao mnogo bolje. U 16. minuti zaprijedio je Čabraja nakon kornera, ali lopta odlazi preko gola. Ipak, samo minutu kasnije gosti su poravnali na 1:1, a u listru strijelaca upisao se Popović.

Do kraja prvog dijela Sloboda je imala incijativu na sredinu terena i nekoliko solidnih pokušaja, ali ostalo je 1:1. Nakon desetak minuta igre u drugom dijelu rasplamsala se igra. Sloboda je opasno zaprijedila u 54. minuti preko Vidovića, da bi odmah nakon toga Čorić uputio pravu bombu s 35 metara, ali je Vukliš odbrani.

Nedugo nakon toga tuzlanski klub je imao prilike preko Vidovića i Hadžanovića, da bi najveću šansu domaći imali u 70. minuti. Vidović je pokušao glavom, a Bilobrk je krajnjim naporom izbacilo loptu s gol-linije. Nakon ove prilike opao je tempo igre i bilo je izgledno da ćemo putnika u četvrtfinale saznati nakon penala.

Prvi penal za Slobodbu izveo je Vidović, ali je pogodio prečku. S druge strane Eliomar je pogodio i doveo goste u prednost od 1:0. Alispahić je poravnao na 1:1 u penal seriji, ali Perković pogađa potom za 1:2. Odgovornost za Slobodu preuzeo je Baraban koji je izjednačio na 2:2.

Kovačić zatim pogađa za 2:3, no odmah Smajić poravnava na 3:3. Naredni izvođač za Široki bio je Ćorić koji pogađa za 3:4, ali Ignjatović je onda bio siguran za Slobodu za 4:4. Odlučujući penal za gost izveo je Jurić koji je pogodio za 5:4 i tako odveo Široki u četvrtfinale!

Kup BiH, osmina finala:

Sloboda - Široki Brijeg 1:1 nakon penala 4:5 (Vidović 8'/Popović 17')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Sloboda: Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

NK Široki Brijeg: Bilobrk, Kožul, Matić, Ćorić, Čabraja, Babić, Popović, Kovačić, Perković, Bagarić, Marković.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gladijajator iz mraka
Mamu im škutorsku jesu nafaka.
12 22
omer
Sirokobrijezanima je ovaj kup jedina nada da izbore nastup u Evropi iduce godine s obzirom da u prvenstvu nikako ne blistaju. Izgleda da to i oni sami znaju posto su u ovaj kup usli veoma ozbiljno i u prva dva kola su izbacili jake rivale. U prvom kolu su izbacili Zelju,a evo sada i Slobodu. Od jacih protivnika u cetvrtfinalu su jos samo Sarajevo i Zrinjski. Nema sumnje da ce pobjednik kupa biti jedan od ova tri tima.
20 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi