(Foto: EPA)

Problemi i za Staru damu

Dionice Juventusa padaju zbog "slučaja Ronaldo"

Midhat Šljivak

Dionice torinskog Juventusa pale su jutros za više od procenata, a uzrok tome su optužbe za silovanje prema prvoj zvijezdi tima Cristianu Ronaldu.

Portugalac je osumnjičen da je u ljeto 2009. godine u Las Vegasu silovao manekenku Kathryn Mayorgu, koja je prethodnih dana iznijela teške optužbe na račun zvijezde Juventusa.

Zbog ovih optužbi dosta gubi i torinski klub. Jutros je na berzi zabilježen pad dionica od čak 5,37 procenata, što je itekako veliki procenat.

I sam Ronaldo je u velikim problemima jer bi ubrzo mogao ostati bez glavnih sponzora koji za sada čekaju rasplet situacije oko optužbe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nike je čak najavio mogućnost da se raskine saradnja od milijardu dolara koju su 2016. godine Ronaldo i ova kompanija potpisali.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.