Kiša poremetila planove mnogih ekipa

Hamiltonu pole pozicija u Japanu, Ferrari totalno podbacio

Endin Čaušević

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, osvojio je pole poziciju pred sutrašnju utrku za Veliku nagradu Japana.

Hamilton je jutors u kvalifikacijama bio sjajan i došao je do svoje 80. pole pozicije u karijeri. Mercedes je viked počeo na sjajan način jer će s druge pozicije startati Valtteri Bottas. Hamilton je najbrži krug vozio u vremenu 1:27.760, dok je Bottas imao vrijeme 1:28.059.

Još jednom zakazali su vozači Ferrarija, a to se posebno odnosi na Sebastiana Vettela. Kimi Raikkonen će utrku početi s četvrtog mjesta, dok će Vettel startati tek s devete pozicije jer ih je iznenadila kiša u trećem krugu kvalifikacija koja je padala sve jače do samog kraja, te u Ferrariju nisu mogli popraviti vrijeme.

Treće mjesto u kvalifikacijama pripalo je Maxu Verstappenu koji zaista vozi odlično u posljednje vrijeme. Peti je iznenađujuće završio Romain Grosjean, a iza njega su Brandon Hartley, Pierre Gasly i Esteban Ocon. Na desetom mjestu na kraju je završio Sergio Perez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.