Oglasio se i Wolff: Trebala je ovo biti Bottasova pobjeda, ali mi smo to promijenili

Šef Mercedesa sasvim iskreno

Oglasio se i Wolff: Trebala je ovo biti Bottasova pobjeda, ali mi smo to promijenili

Šef F1 ekipe Mercedes Toto Wolff oglasio se nakon današnje trke u Sochiju koja je izazvala mnogo kontroverzi.

Iako je bilo očigledno da je Finac Valtteri Bottas najbrži na današnjoj trci, ipak je dobio naređenje od ekipe da propusti timskog kolegu Lewisa Hamiltona i na taj način mu omogući da poveća prednost u šampionatu u odnosu na Vettela.

To je izazvalo mnoge osude ljubitelja ovog sporta, a nakon trke se oglasio šef Mercedesa koji je pokušao da objasni situaciju.

"Svi smo mi trkači u duši i sve što volimo vidjeti na stazi je trkanje i da pobijedi najbrži. Mi smo i gomila racionalnih momaka, jutros smo razgovarali o mnogim stvarima, ali tokom trke sve je bilo drugačije. Trebali bi biti presretni zbog prva dva mjesta i u suštini jesmo, ali na štetu Valtterija. To je trebala da bude njegova pobjeda, a mi smo to promijenili", rekao je Wolff i dodao:

"Nije lako za vozača da nekoga propusti, ali nije lako ni za tim. Ipak, to je surova realnost jer u jednom takvom danu možete povećati prednost za nekoliko bodova u šampionatu, koji je ponekad težak. Ponekad to morate da uradite, a mi smo uradili danas".

Podsjetimo, Hamilton sada ima 306 osvojenih bodova, odnosno čak 50 više od drugoplasiranog Vettela.

Top Komentari

Edy
steta je to sto se radi Bottas je trebao pobjediti,mercedes bi opet dobio maximalan broj bodova,ali isto je to godinama radio i Ferrari i mc laren i Red Bull.Ovo bi FIA trebala zabraniti to je jedino rjesenje.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi