Hamilton dominira u Japanu

Britanac nezaustavljiv

Hamilton dominira u Japanu

Očigledno je došao trenutak u sezoni Formule 1 kada je Mercedes postao nezaustavljiv.

Nakon što je upisao tri vezane pobjede u šampionatu, Hamilton je na prvim treninzima u Japanu nagovijestio da bi moglo doći i do četvrte.

Britanac je i na drugom slobodnom treningu bio najuspješniji i to s vremenom 1:28.217, dok je iza njega završio timski golega Valtteri Bottas, baš kao i na prvom treningu.

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel bio je treći sa skoro sekundom zaostatka, dok je na četvrtoj poziciji završio Max Verstappen.

Treći trening u Japanu je na rasporedu sutra ujutru od 5.00 sati, dok će kvalifikacije biti održane sa početkom od 8.00.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi