Bundesliga

Kakav meč Borussije i Augsburga i kakav šou Paca Alcacera

E. Škorić

Paco Alcacer je nevjerovatni dobitak dortmundske Borussije i to je odmah pokazao.

Borussia je u ludom meču 7. kola Bundeslige s 4:3 pobijedila Augsburg, iako je gubila 0:1, 1:2, a gol za pobjedu zabio je Paco u 96. minuti.

Paco je postigao i prvi, te drugi gol za Milionere, a jednom se u strijelce upisao Goetze. Moramo dodati da je Paco u tri utakmice za Borussiju zabio šest golova.

Borussia ostaje prva sa 17 bodova, a iza sebe ima Werder i Herthu sa po 14, te Bayern sa 13 bodova, ali Bavarci imaju i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke je golovima McKenniea i Burgstallera slavio u Dusseldorfu sa 2:0, Mainz i Hertha odigrali su 0:0, dok je Hannover s 3:1 pobijedio Stuttgart.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.