Atletico bolji od Club Bruggea, nastavlja se agonija Monaca

Liga prvaka, Grupa A

Atletico bolji od Club Bruggea, nastavlja se agonija Monaca

Atletico Madrid je u meču 2. kola Grupe A na svom stadionu savladao Club Brugge rezultatom 3:1, iako su se Belgijanci držali bolje nego što se očekivalo značajnim dijelom susreta.

Prvi su zaprijetili gosti, u 16. minuti preko Groenevelda, ali je njegov udarac otišao pored gola. Potom se Atletico probudio i do vodstva stigao u 28. minuti kada je Griezmann pogodio za 1:0 nakon asistencije Lemara.

Međutim, Club Brugge stiže do izjednačnja u 39. minuti i to zahvaljujući sjajnom golu Groenevelda sa distance.

Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor, a tek što je počelo drugo poluvrijeme Saul je imao dobru šansu za Jorganždije.

Nastavile su se redati šanse Atletica pred golom Club Bruggea, ali promjene rezultata nije bilo sve do 67. minute. Diego Costa je sjajno asistirao, a Griezmann pogodio za 2:1.

Imao je Atletico do kraja meča još nekoliko prilika da povisi prednost, a jednu je u 94. minuti iskoristio Koke i postavio konačnih Atletico Madrid - Club Brugge 4:1.

U drugom meču Grupe A Borussia Dortmund je upisala dosta laganu pobjedu nad Monacom, rezultatom 3:0.

Monacu ne ide ni u domaćem prvenstvu, ni u Ligi prvaka, pa je upisao drugi poraz u grupnoj fazi najeltinijeg klupskog takmičenja.

Bila je Borussija bolji rival na današnjoj utakmici, ali su mreže mirovale u prvom dijelu koje je završeno rezultatom 0:0. Treba istaći da se u finišu prvog dijela povrijedio iskusni golman Kneževa Subašić, pa je na gol morao Subašić.

Milioneri su do vodstva stigli u 51. minuti. Sancho je sjajno progirao Larsena koji se odlično ubacio i lagano pogodio za 1:0.

Imala je Borussija veliku šansu da udupla prednost u 69. minuti pošto je arbitar Kulbakov dosudio penal za domaće. Ipak, Paco Alcacer je pogodio prečku, pa je ostalo 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Alcacar se ipak iskupio tri minute kasnije. Reus ga je odlično uposlio, a on je prevario Subašića i potom zatresao mrežu za 2:0. Konačnih 3:0 je postavio Reus u sudijskoj nadoknadi meča.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti